Informatie

Welkom op de beeldbank met een gedeelte van het archief van Vereniging "De Metworst". In aanloop naar het lustrum van 2015 is het idee ontstaan om een Archiefcommissie op te richten met als doelstelling om een officieel archief over de Metworstrennen en de Vereniging samen te stellen en waar mogelijk openbaar te maken. Het archief bestaat uit foto's, video's, documenten, audiofragmenten en memorabilia die de historie van deze eeuwenoude traditie en Vereniging rijk is. Naast bekende stukken is de Archiefcommissie zeer actief met het zoeken naar onbekend materiaal om het archief verder uit te breiden.

Foto- & videoarchief

De Vereniging had van de laatste 15 jaar alle foto's als digitaal bestand. Maar het was bekend dat diverse enthousiaste verzamelaars/leden ook hun eigen collecties beheerden, met soms zeer oude en onbekende foto's. Een deel van het archief van Thiery bestond ook uit foto's. Hieruit ontstond het plan om zoveel mogelijk foto's (dia's en negatieven inbegrepen) op te sporen en te digitaliseren om deze voor het publiek openbaar te kunnen maken. Hiervoor werd de Archiefcommissie met enkele enthousiaste leden uitgebreid. De hoeveelheid uniek materiaal dat in de afgelopen jaren is verzameld is enorm. Meer dan 30.000 veelal onbekende foto's, maar ook enkele onbekende filmopnames.
De meeste officiële Metworstfilms waren beschikbaar op VHS of DVD. Deze zijn tussen 2016 en 2020 allemaal omgezet naar digitaal formaat en op ons eigen openbare YouTube kanaal MetworstTV geplaatst.

Verantwoording

Vanuit vele bronnen hebben wij het getoonde materiaal ontvangen. Bij het samenstellen van deze beeldbank hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met bronvermeldingen, auteursrechten enz. Heeft u hier vragen of opmerkingen over, neem dan contact met ons op.

AVG & Privacy

Staat u op een foto en u wilt dat niet?
Vereniging de Metworst heeft de AVG wetgeving al ook uw privacy heel hoog in het vaandel staan.
Heeft u foto's gevonden waar u zelf op staat, maar vind u dit ongewenst, neem dan direct contact met ons op. Wij zullen direct aan de slag gaan.
Ons e-mailadres is: archief@metworst.nl